Hareket et, Dallas Cowboys. Rams 'Dünya Takımı' olmak istiyor

lusttforlife

New member
Wailuku, Hawaii – Rams, yaklaşık on yıl önce Los Angeles'taki NFL hayranlarının kalbini yakalamak niyetinde Güney Kaliforniya'ya döndü.

Şimdi, iki Super Bowl maçı, bir şampiyonluk ve hala parlak bir Sofi Stadyumu ile gözleri daha büyük bir bölgeye yerleştiriliyor: dünya.

Rams'ın geçen hafta bir minicamp için Maui'ye yaptığı gezi, küresel bir marka inşa etmek için son baskılarıydı.

Rams başkanı Kevin Demoff, birkaç bin hayranın katıldığı bir egzersizden sonra War Memorial Stadyumu'nda sahada dururken, “Markanızı küresel olarak büyütme yolculuğunda asla 'aha, bu mükemmel bir an' 'dedi. “Ama bence bu harika bir adım.”

Rams'ın erişimi ABD'nin çok ötesine genişliyor.

NFL'nin küresel pazarlar programının bir parçası olarak, son on yıldaki Rams'a Meksika, Çin, Avustralya, Yeni Zelanda, Japonya, Güney Kore ve Birleşik Arap Emirliklerinde haklar verildi.

Şubat ayında NFL, 2026'daki Rams'ın Avustralya'daki ilk NFL normal sezon maçı için ev sahibi olacağını duyurdu. Hala kararlı bir rakibe karşı oyun Melbourne kriket sahasında oynanacak.

Perşembe günü, Rams savunma mücadelesi Kobie Turner, saldırgan yan hakem Steve Avila ve sıkı son Davis Allen, Margaret Court Arena'da binlerce çekmesi beklenen aile dostu bir fan kombine için Melbourne'a seyahat etmek için Hawaii'den ayrıldı.

Rams'ın uluslararası ve özel projeler başkanı Stephanie Cheng, “Birçok insan LA'ya seyahat ederken ve uluslararası hayranlarımızın birçoğu her yıl SOFI'da bir oyuna geliyorken, birisinin arka bahçesine koymak çok daha erişilebilir hale getiriyor” dedi.

Rams daha önce yurtdışına büyükelçiler gönderdi. Eski koşular Steven Jackson ve Todd Gurley geziler yaptı ve eski güvenlik Nick Scott, Avustralya ve Meksika turunda Super Bowl LVI kupasına eşlik etti.

Geçen Mart ayında, Güvenlik Quentin Gölü Japonya'yı ziyaret etti. Rams ile resmi bir kapasitede olmasa da, dördüncü yıl profesyonel, Cubs'a karşı Ohtani çılgın bir Dodgers oyunu olan Moda Haftası'na katıldı ve diğer kültürel faaliyetlere katıldı.

Lake'in babası Carnell, eski bir NFL güvenliği, Tokyo Dome'daki Chargers'a karşı Pittsburgh Steelers için 1996 sergi oyunu oynadı.

Lake'nin kendi gezisi sırasında Tokyo Üniversitesi savunma sırtlarıyla çalıştı.

Lake, “Japonya'da düşünürdün, orada futbol bilmiyorlar,” dedi. “Ama tatbikat yapıyorlardı ve ben gerçekten etkilendim. Orada pedlerde ve kasklarda futbol oynuyorlar ve ben bu delilik. … Bu bana gerçekten futbolun genişlediğine dair bir takdir verdi.”

Rams Güvenliği Quentin Gölü kısa bir süre önce futbolun Japonya'da ne kadar popüler olduğunun tadını çıkardı.

(Ryan Sun / Associated Press)

Kendisini “sadece bir süper hayran” olarak tanımlayan Jamison Collier, Rams'ın Avustralya'daki hayran konseyinde görev yapıyor.

Collier'in kocası Zachariah Sepulveda, Orange County'de büyüdü, “bu yüzden tüm ailesi Rams'ı destekliyor” dedi.

Çift, karışık bir ragbi takımında birlikte oynadı. Ama bir gün, Amerikan futbolu oynayan bir takım gördükten sonra Sepulveda oynamak istediğine karar verdi. Bir sezondan sonra karısını bir eğitim oturumu denemeye teşvik etti.

“Bağlandım,” dedi.

Philadelphia Eagles, ragbi oynayarak büyüyen bir Avustralyalı olan Jordan Mailata ile mücadele etti, ligin uluslararası oyuncu yolu programı aracılığıyla NFL'ye ulaştı. Şimdi bir Super Bowl şampiyonu.

Collier, Rams'ın Avustralya'daki planlanan oyunu yeni hayranlar yarattığını söyledi.

Collier, “Jordan Mailata'nın Philadelphia Eagles için oynaması, ligin Avustralya'da maruz kalması için harika bir yoldu” dedi. “Ama Rams, 'Oh, şuna bak, oyuna geleceğiz' olmaktan gerçekten yararlandı.

“Yani ayağını sadece oyunu izleme kapısına sokan insanlar gitti, 'Tamam, bir takımım yok. Rams geliyor. Onlar benim takımım, bu yüzden birçok insan bir takıma girme eğilimindedir. Burada, evinize veya gittiğiniz ilk oyuna yakın olan.”

Rams, Avustralya'daki markalarını genişleten tek takım değil. Eagles, Seattle Seahawks ve Las Vegas Raiders'ın pazarlama hakları da var.

NFL Avustralya ve Yeni Zelanda genel müdürü Charlotte Offord, NFL hayran kitlesinin yaklaşık üç yılda 5.7 milyondan 7.5 milyona büyüdüğünü söyledi.

Rams, pazarı açan ilk takımdı ve oyuncu görünümleri, sosyal medya kanalları, kitaplar, izleme partileri, bayrak futbolu ve amigo klinikler aracılığıyla büyüdü.

“Avustralyalı hayranlar sporları çok seviyor, ancak otantik ürünü istiyorlar” dedi. “Ve bu yüzden Avustralyalı bir Avustralyalı Rams hakkında başka bir Avustralyalı ile konuşmakla ilgili değil. Amerikan sesi istiyorlar. Otantik oyuncuları, gerçek oyuncuları … Rams markasını gerçekten hayata geçiren.”

Birkaç yıl önce Avustralya'da bir Super Bowl Watch partisi kurarak ve sonra oyunu kazanarak Rams, Rams'ı pazarlamaya yardımcı olan 160over90 ajansının başkan yardımcısı ve genel müdürü Lucas Barclay, “pazara daha iyi bir giriş isteyemezdi” dedi.

Ve Los Angeles, doğrudan uçuş alan Avustralyalılar için Amerika Birleşik Devletleri'ne “ağ geçidi” olarak Rams'a bir avantaj sağladığını söyledi.

“İnsanların çoğunluğu LA'dan uçuyor,” dedi ve bu nedenle LA bu takım olarak bilinir, eğer bir NFL oyununa gidiyorsanız veya NFL'yi keşfetmeye veya ortaya çıkarmaya başlamak istiyorsanız, o zaman Rams'ın kendileri bunu yapacak takımdır. ”

Rams geri döndüğünden beri Los Angeles'ta 10. sezonlarına hazırlanırken, başka bir potansiyel Super Bowl koşusu bekliyorlar.

Demoff, 2016 yılında 5 yaşındakiler olarak Rams tişörtleri ve formaları giyen hayranların artık genç olduğunu belirtti. 10 yıl içinde, bu taraftarlar, Rams'ın gelecek yıl Dünya Kupası'na ve 2028 Olimpiyatlarına ev sahipliği yapacak bir stadyumda oynadığını görmek için sezon bilet sahibi olabilirler.

Demoff, “İlk on yıla baktığınızı ve 'Kontrol et, bunu yaptık' dediğinizi sanmıyorum,” dedi Demoff. “İnanılmaz bir büyüme yaşadık ve tüm metriklerimize fandom ve büyüme açısından baktığımda, kesinlikle olmalarını umduğumuz yerler olduğunu söyleyebilirim.

“Ama yine de daha fazlasını zorlayabileceğimizi düşünüyorum.”

Yerel ve küresel olarak.

Demoff, “dünya takımı” olmaktır.

“Gerçekten Los Angeles'ın bir parçası olmak için dünyanın bir parçası olmalısın” dedi. “Ve uluslararası çabalarımıza baktığımızda, dayanak ve ne kazanmaya çalıştığımız için heyecanlıyız, ancak yapacak çok daha fazla iş var.”