Rams'ın galibiyeti, Matthew Stafford ile Jared Goff'un play-off'a yükselmesini sağladı

lusttforlife

New member
SANTA CLARA –

Rams'ın oyun kurucusu Matthew Stafford, on yıllardır süren sezon sonu maçında Lions'a karşı oynamak için Detroit'e geri dönüyor.

Rams antrenörü Sean McVay, Lions'a gönderdiği ve Super Bowl kazanmasına yardımcı olan Stafford'u tercih ettiği oyun kurucu Jared Goff ile yeni bir karşılaşmaya çıkıyor.

“Burada hikaye yok, değil mi?” Pazar günü Levi's Stadyumu'nda San Francisco 49ers'a karşı alınan 21-20'lik galibiyetin ardından Rams'ın baş işletme sorumlusu Kevin Demoff, Rams'ın rekorunu 10-7'ye çıkararak NFC play-off'larında 6. sıraya yerleşti.

Rams, önümüzdeki Pazar gecesi çılgın bir Ford Field'da bir joker kart oyununda üçüncü sırada yer alan Lions'la oynayacak.

McVay, “Bütün bu anlatılar eğlenceli” dedi, “ama bu Aslanlar ve Koçlar hakkında olacak.”

Elbette. Belki başlama vuruşundan sonra.

O zamana kadar her şey Stafford'la ilgili olacak. Ve McVay ve Goff.

2009 NFL seçmelerinde birinci sırada seçilen Stafford, Goff'tan bıkmış McVay ve Rams genel menajeri Les Snead'in Goff'u, iki ilk tur draft hakkını ve bir üçüncü tur draft hakkını Detroit'e göndermesinden önce Lions adına 12 sezon oynamıştı. 2021 sezonu.

O sezonun yedi haftasında Rams, SoFi Stadyumu'nda Lions'ı yendi.

Ancak bu dram bununla kıyaslandığında sönük kalır.

Pazar günü aktif olmayan Stafford, sezon sonu maçı için Detroit'e dönmenin eğlenceli olacağını söyledi.

“Orada sallanacağını biliyorum” dedi. “Yaklaşık 30 yıldır orada bir play-off maçı falan oynamadım. … Harika bir atmosfer olacak. Zor bir görev olacak ama kesinlikle heyecanlıyım.”

Rams'ın, sıralamada en üst sıralarda yer alan 49ers'a (12-5) karşı Stafford'a ihtiyacı yoktu. McVay ve 49ers antrenörü Kyle Shanahan hem yıldızları dinlendirdi hem de bir sonraki play-off turunda karşılaşmaları halinde ellerini belli etmeyecek şekilde oynadılar.

2022 sezonunun sonundan bu yana ilk başlangıcını yapan Carson Wentz, iki gol attı ve bir başkası için koştu ve Puka Nacua, yakalama ve yarda alma konusunda NFL çaylak rekorları kırdı.

Rams'ın Puka Nacua'sı (17), 49ers'a karşı oynadığı maçta iki NFL çaylak rekoru kırmasının ardından teknik direktör Sean McVay tarafından tebrik edildi.

(Scot Tucker / Associated Press)

Ancak bunlar Rams-Lions play-off senaryosuna giden sadece alt senaryolardı.

Rams güvenliğinden John Johnson, “Birkaç haftadır bunun hakkında konuşuyoruz” dedi. “Bu konuda şaka yapıyoruz ve bunun senaryoda, NFL senaryosunda olduğunu söylüyoruz… olan tüm çılgınca şeylerle birlikte. Bunu istiyorlardı, biz de onlara vereceğiz.

“Ben her iki tarafta da yer alıyorum çünkü Goff ve Stafford'la oynadım. Çılgın bir oyun olacak. İkisinin de kazanmak istediğini biliyorum. İkisi de kazanmayı fena halde istiyor.”

Hücum oyuncusu Joe Noteboom da Goff ve Stafford'la takım arkadaşı olan Rams oyuncuları arasında yer alıyor.

Noteboom bu eşleşmenin geleceğini görüp göremediği sorulduğunda “Ah evet, elbette” dedi. “Şimdi burada olduğuna göre, kahretsin. … Bir bakıma her şeyin nasıl sarsıldığına hayret ediyorsun.”

Veya çaylak savunma yan hakemi Kobie Turner'ın dediği gibi, “Bu çılgınlık.”

Rams oyun kurucusu Carson Wentz (11), San Francisco 49ers'a karşı pas veriyor.

Rams oyun kurucusu Carson Wentz (11), 49ers'a karşı 17 tamamlama ve 17 hücum denemesi yaptı.

(Jed Jacobsohn / Associated Press)

35 yaşındaki Stafford, dış beklentilere meydan okuyan ve son sekiz maçın yedisini kazanarak play-off'lara dönen bir Rams takımı için 11 müdahale ile 24 gol attı.

Pro Bowl'a seçilen Stafford heyecanı bekliyor.

Stafford, “Önceden soruları cevaplamam gerekeceğinden emin olduğum pek çok şey olacak ve onlar da bu tür şeyleri yapacaklar” dedi. “Ama top bir kez yakalandığında artık futbol oynamanın vakti gelmiştir.”

Stafford, Lions organizasyonunda ve Ford Field'da kalan tanıdığı kişileri görmeyi sabırsızlıkla bekliyor. Lions'la geçirdiği süre boyunca kendisine sağlanan fırsatlar için minnettar olmaya devam ediyor.

Stafford, “Bu bir play-off maçı olduğu için heyecan olacak” dedi. “Ne zaman play-off'lara kalsan dostum, çok eğlenceli oluyor. … Eminim herkes için heyecan verici olacaktır.”

San Francisco 49ers'ın oyun kurucusu Sam Darnold (14), Desjuan Johnson'ın önünde topallıyor.

San Francisco 49ers'ın oyun kurucusu Sam Darnold (14), Desjuan Johnson'ın önünde topallıyor. Rams'ın takım arkadaşı Byron Young topu kurtardı.

(Jed Jacobsohn / Associated Press)

Rams'ın hücum yan hakemi Rob Havenstein, Stafford'un birikim veya atmosferden etkilenmeyeceğini söyledi.

Havenstein, “O bir profesyonelin profesyonelidir” dedi. “Eminim oyunun başında kısa bir an geçirebilir ve sonrasında her şey her zamanki gibi devam eder.”

2018'den bu yana ilk kez, Rams ve 49ers arasında Pazar günkü sonuç her zamanki gibi değildi: McVay, son 10 normal sezon maçında ilk kez akıl hocası ve baş düşmanı Shanahan'ı mağlup etti.

McVay, Stafford'u, alıcı Cooper Kupp'u, geri koşan Kyren Williams'ı, savunma oyuncusu Aaron Donald'ı ve defans oyuncusu Ernest Jones IV'ü uzattı.

Shanahan oyun kurucu Brock Purdy'ye oturdu ve Christian McCaffrey'e geri koştu ve diğer yıldız oyuncular için sınırlı fotoğraflar çekti.

McVay, her iki takıma da uyan bir açıklamada Rams hakkında “Yaklaşımımızda oldukça sıradandık” dedi.

Gelecek sezon için başka bir NFL takımıyla başlangıç fırsatı yakalamak için seçmelere katılan Wentz, bir geri dönüş zaferi tasarladı.

Wentz, “Benim için yeniden oynamaya başlamak uzun zaman aldı” dedi. “Bu yılın yarısında hâlâ evdeydim ve bu yüzden oynama şansı yakalamak için biraz uğraşıyordum. … Bugün dışarı çıkıp rekabet etme şansım oldu ve bundan çok eğlendim.”

Görünüşe göre eğlence daha yeni başlıyordu.

McVay oyuncuları için “Bütün bu adamlar adına mutluyum ve şimdi başlıyoruz” dedi.