Rams'tan Aaron Donald emekli olacağını duyurdu, Hall of Fame bekliyor

lusttforlife

New member
Kariyeri ilerledikçe ve çuvalları ve NFL yılın savunma oyuncusu ödüllerini toplarken, Rams yan hakemi Aaron Donald, Pro Football Hall of Fame'de yer alma yoluna girdi.

Cuma günü Donald emekliliğini açıkladıktan sonra Hall of Fame, seçildiği ilk yılda oybirliğiyle seçilmesi beklenen bir oyuncuyu beklediğini belirtti.

Hall of Fame sosyal medyada “2029 yılı kayda değer” dedi.

Pittsburgh yerlisi ve eski Pittsburgh Üniversitesi yıldızı Donald, 2014 draftında kendisini 13. olarak seçtikten sonra Rams adına 10 sezonda 111 çuval kaydetti. 2017, 2018 ve 2020'de yılın savunma oyuncusu ve Super Bowl şampiyonu oldu.

Kişiliğine uygun olarak Donald, emekliliğini duyurmak için bir basın toplantısından vazgeçmeyi seçti.

Donald bir sosyal medya gönderisinde “Sırada ne varsa şerefe” diye yazdı. “Son 10 yıldaki desteğiniz için Rams'a ve tüm hayranlara büyük teşekkürlerimizi iletiyoruz. Çok sevgiler.”

Ekteki bir mektupta St. Louis ve Los Angeles'taki taraftarlara, Rams'ın sahibi Stan Kroenke'ye ve Rams organizasyonundaki oyunculara, antrenörlere ve diğerlerine teşekkür etti.

“Kariyerim boyunca hem zihinsel hem de fiziksel olarak her şeyimi futbola verdim; yılın 365 gününü olabileceğim en iyi oyuncu olmaya adadım” diye yazdı. “Bu oyuna başka hiçbir oyuna olmadığı kadar saygı duydum ve NFL kariyerimi beni draft eden takımla sonlandırabildiğim için çok şanslıyım. Pek fazla insan bir takıma draft edilmez, o takımla Dünya Şampiyonluğu kazanıp o takımla emekli olmaz. Bunu hafife almıyorum ve almayacağım.”

Mayıs ayında 33 yaşına girecek olan Donald, NFL tarihinin belki de en baskın iç savunma oyuncusu olarak emekliye ayrılıyor. profootballreference.com'a göre, çuvallarda tüm zamanların 28. sırasında yer alıyor ve bu, 1982 yılına kadar resmi bir istatistik haline gelmedi. Ancak Donald'ın önündeki oyuncuların ezici çoğunluğu, uçlar ve dış savunma oyuncularıdır.

1.80 boyunda, 1 inç ve 280 pound ağırlığındaki Donald, savunma müdahalelerinde standardı yeniden tanımlamak için zekasını, gücünü, çabukluğunu ve amansızlığını kullandı.

Joshua Dobbs (yukarıda) gibi oyun kurucular, Rams'tan Aaron Donald'ın emekliye ayrıldığını görmekten mutlu olacak.

(Robert Gauthier / Haberler)

İlk ikisi St. Louis'de olmak üzere, 10 sezonunun her birinde Pro Bowl'a katıldı. Sekiz kez All-Pro, Rams'ın Los Angeles'ta Sean McVay'in koçluğunda iki Super Bowl'a yükselmesine yardımcı oldu. Cincinnati Bengals'ın oyun kurucusu Joe Burrow'a yaptığı baskı, SoFi Stadyumu'nda Super Bowl LVI zaferini perçinledi.

2018'de kariyerinin en iyi 20 1/2 çuvalını kaydeden Donald, ağırlık salonunda ve sahada demirciydi. Kariyerindeki sakatlık nedeniyle yalnızca altı maça çıkamadı; bunların hepsi de Rams'ın felaketle sonuçlanan 2022 Super Bowl akşamdan kalma sezonunda yaşadığı ayak bileği sakatlığı yüzündendi. Profootballreference.com'a göre Donald kariyerini 176 mağlubiyetle tamamladı ve bu tüm zamanların üçüncü sırasında yer alıyor.

McVay yaptığı açıklamada, “Ligimizin harika oyuncuları etraflarındaki insanları yükseltiyor ve Aaron, ben Rams'ta olduğum sürece takımımıza örnek oldu” dedi. “O elit bir yarışmacı, kendine özgü bir şekilde örnek teşkil eden biri ve etrafındaki herkese kendilerinin en iyi versiyonu olma konusunda ilham veren olağanüstü bir takım arkadaşı. Ne kadar iyi bir oyuncu olsa da çok daha iyi bir insan. O gerçekten tek kişi ve sporla ilgili doğru olan her şeyin örneği.”

Genel müdür Les Snead şunları söyledi: “Asla başka bir Aaron Donald olmayacak.”

Aynı duygu mevcut ve eski NFL koçları ve oyuncuları tarafından da ifade edildi.

Raheem Morris, Ocak ayında Atlanta Falcons'un baş antrenörü olarak işe alınmadan önce Rams'ın savunma koordinatörü olarak üç sezon geçirdi. Geçtiğimiz sezon Donald'ın genç savunması için sekiz çuval vardı ve bu da Rams'ın 10-7'lik skorla bitirip play-off'lara kalmasına yardımcı oldu.

Rams savunma oyuncusu Aaron Donald (99) takım arkadaşlarını bir araya getiriyor.

Rams'ın savunma oyuncusu Aaron Donald (99) liderdi.

(Robert Gauthier / Haberler)

Morris bir telefon röportajında ”En güzel kısmı Aaron'un oyuncu olarak gelişimini izlemekti” dedi. “Bu ligde fırtına gibi esmek için – o zamanlar insanlar onun büyüklüğünü sorguluyorken – pozisyonun prototipinin neye benzediğini ve nasıl oynandığını gerçekten ele geçirdi.

“Ve sonunda birlikte oynayabildiği bir grup adam tarafından onun bu sevilen yaşlı figüre dönüşmesini izlemek, bunun sadece Aaron Donald'ın hikayesi olduğunu düşündüm. Geçen yıl Los Angeles'ta genç adamlarla oynarken ve etrafındaki herkesten en iyi şekilde yararlanırken gösterdiği gerçek coşkuyu görmek, onun bir oyuncu ve erkek olarak kim olduğunu özetlemektedir.”

Donald ve Lawrence Taylor'la birlikte üç NFL Yılın Savunma Oyuncusu ödülünü kazanan JJ Watt bunu kısaca ifade etti.

“Bu oyunu oynayan en iyilerden biri. Dönem,” diye yazdı Watt sosyal medyada.

Eski bir Rams hücum yan hakemi ve Hall of Fame üyesi olan Jackie Slater, Donald'ın Hall of Fame pas koşucuları Deacon Jones, Reggie White ve Taylor ile aynı sınıfta olduğunu söyledi.

Slater şunları söyledi: “Dürüstçe söyleyebilirim ki, tek bir kişinin bir oyunu domine etmesi söz konusu olduğunda Aaron, oyunu devralabilecek benzersiz bir grup kişiden biridir.” ve şunu ekledi: “O, her zaman hatırlanacak ve hatırlanacak 'Acımasızlığın Büyüklüğü' için.”

2023 sezonunun Detroit Lions'a NFC joker play-off mağlubiyetiyle sona ermesinin ardından Donald, iki geçersiz yılı içeren bir sözleşmenin esasen son yılı olan 2024'te geri döneceğini söyledi.

Takip eden haftalarda savunma hattı antrenörü Eric Henderson, USC'nin ortak savunma koordinatörü olmak için ayrıldı ve Morris, Falcons tarafından işe alındı.

Cuma günü Henderson, Donald'la geçirdiği beş sezonu değerlendirdi.

Henderson telefonda şunları söyledi: “Antrenörler olarak oyunculara koçluk yapmanın nasıl bir şey olduğunu her zaman konuşuruz.” “Benim açımdan ondan pek çok şey öğrenebildiğim gerçeğinden keyif alıyorum.

“Ben çocuk sahibi olmadan önce onun çocukları vardı. Bu yüzden onun bir baba olduğunu görmek beni gerçekten motive etti ve olmak istediğim harika bir aile babası olmanın nasıl bir şey olduğu konusunda bana çok şey öğretti.

Bu hafta Rams, Donald'ın sözleşmesini yeniden yapılandırarak maaş tavanını 34 milyon dolardan 25 milyon dolara düşürdü. Yani Rams şimdilik yaklaşık 9 milyon dolar kap alanı ekledi. Ancak önümüzdeki iki yıl içinde 32 milyon dolarlık bir üst sınır rakamı karşılamaları bekleniyor.

Burun mücadelesi Kobie Turner ve hücum oyuncusu Byron Young, Super Bowl yarışmacıları arasında yer alması beklenen bir takıma geri dönecek olan genç savunma oyuncuları ve hücum oyuncuları arasında yer alıyor.

Rams, serbest bir oyuncuyla sözleşme imzalayabilir veya deneyimli bir savunma oyuncusuyla takas yapabilir. Ayrıca draftta toplam 11 seçimden biri olan 19. sırada yer alıyorlar.

Ancak Aaron Donald'ın yerini alacak kimse olmayacak.

Haberler NFL yazarı Sam Farmer bu rapora katkıda bulundu.