49ers, Christian McCaffrey'i Ram olmasın diye satın aldı

lusttforlife

New member
LAS VEGAS — Christian McCaffrey Pazar günü Super Bowl LVIII'de San Francisco 49ers adına oynayacak; bunun nedeni kısmen 49ers'ın yıldızın Rams adına oynamak için geri koşmasını istememesiydi.

49ers'ın baş işletme sorumlusu Jed York, geçen hafta Bay Area muhabirlerine, McCaffrey'i 2022 takasında Carolina Panthers'tan almanın maliyetinin çok yüksek olmasına rağmen 49ers'ın harekete geçmek zorunda olduğunu söyledi.

49ers, 2023 draftında ikinci, üçüncü ve dördüncü tur draft hakkını, bu yıl ise beşinci tur draft hakkını bıraktı. Görünüşe göre koç Kyle Shanahan'ın York ve genel menajer John Lynch'in, McCaffrey'in oyun kurucu ya da pas koşucusu olmamasına rağmen, buna değer olduğuna dair ikna edilmesi gerekiyordu.

York şöyle dedi: “Ve toplu olarak, 'Onun Los Angeles'a gitmesini istiyor musun? İşte buradayız.”

Super Bowl galibiyetinden çıkan Rams o sırada 3-3'tü.

McCaffrey Rams'ta oynamayı düşündü mü?

“Kafamda tamamen boş olmaya çalışıyordum çünkü bunu yapmak istemiyordum. [to] McCaffrey bu hafta Pazar günü Allegiant Stadyumu'nda Kansas City Chiefs'le karşılaşmaya hazırlanırken, 'Buraya gideceğim veya takas edileceğim yer burası' diye tahmin edin” dedi.

“O kadar yoğun bir haftaydı ki. Demek istediğim, hâlâ Panthers'taydım ve takas söylentilerini dinliyordum. Ve bu, içinde bulunulması gereken tuhaf bir kafa boşluğu.”

Peki Rams'ın oyun kurucusu Matthew Stafford'la Sean McVay hücumunda oynamayı düşünüyor muydu?

McCaffrey, “Hiçbir şeyi hayal etmedim” dedi. “Size söylüyorum, sadece akılsızdım ve sanki ne zaman bir çağrı alsam, çağrıyı alıyorum. Menajerim aradı ve 'San Fran'a gidiyorsun' dedi.

“'Tamam, hadi gidelim' dedim. Cuma sabahı uçağa bindim, indim, muayenelerimi yaptım ve Cuma günü San Francisco 49ers için antrenman yaptım ve ironik bir şekilde Pazar günü Kansas City Chiefs'e karşı oynadım.

McCaffrey sekiz atışta 38 yarda kazandı ve 44-23'lük yenilgide iki pas yakaladı.

Ancak ertesi hafta Rams'a karşı tam değerini gösterdi.

McCaffrey 94 yarda koştu ve bir gol attı, 55 yarda için sekiz pas yakaladı ve bir gol attı ve SoFi Stadyumu'nda 31-14'lük bir seride 34 yardalık bir gol attı.

Mağlubiyet, Super Bowl şampiyonu Rams'ı 5-12'lik bitişe doğru yol aldı.

Bu sezon McCaffrey 2.023 hücum yardası topladı, 21 gol attı, All-Pro ve yılın hücum oyuncusu seçildi ve en değerli oyuncu finalisti oldu. İki play-off galibiyetinde dört gol attı.

Chiefs savunma koordinatörü Steve Spagunolo, “Herkes onun beceri açısından ne kadar dinamik, hızlı ve hızlı olduğunu görüyor” dedi. “Bir koşucu olarak gerçekten güçlü ve şiddetli olduğunu düşünüyorum. bir kaç tane koydum aslında bir, iki, hatta üç defans oyuncusu tarafından nerede sarıldığına ve hala devam ettiğine dair klipler. … Seni daha güçlü hale getirebilir ve sana şiddet uygulayabilir.”

McCaffrey'i alamamasına rağmen Rams için işler oldukça iyi gitti.

Bu sezon ikinci yılında geri koşan Kyren Williams, 1.144 yarda koşup 15 gol atarak 10 maç kazanıp play-off'lara yükselerek beklentilere meydan okuyan bir takım için Pro Bowl'a seçildi.

Overthecap.com'a göre 23 yaşındaki Williams'ın gelecek sezon maaş tavanı 1,1 milyon dolar olması planlanıyor. Çaylak sözleşmesinin bitmesine iki yıl kaldı.

Web sitesine göre 27 yaşındaki McCaffrey, 2024'te 14,1 milyon dolar, 2025'te ise 14,3 milyon dolarlık bir tavan rakamına sahip olacak.