Gelin Makyajı Nasıl Yapılmalıdır?

Hilal

Member
Gelin Makyajı Nasıl Yapılmalıdır?
Bayanlar için olmazsa olmaz güzellik tabi güzellik deyince ise akla ilk gelen şeylerden birisi makyaj. Günümüzde bir çok kadın makyaj yapmayı bilmiyor ama iyi makyaj yaptıkları sanıyorlar. Özel gecelerde yapılan makyajlar ise günlük hayatta baya bir farklı. Kendinizi kuaföre bırakmak yerine kendi makyajınızı kendiniz yaptırmaya ne dersiniz. Sizin düğününüzde makyajınızda saç modeline gelinliğine kadar hayalinizdeki gibi olmalı. Kusursuz bir gelinin yaptırabileceği makyaj modelleri hakkına bilgiler vereceğiz. Sizlere kusursuz gelin makyajı hakkında vereceğimiz önerileri umarım dikkate alırsınız, abartı makyajlı bir yüz her zaman için olumsuzdur. Makyaj sade ve şık olursa daha etkili olur. Yüzünüze uygulanarak fondöten miktarını kuaförünüze iyi ayarlatmalısınız kullanılan pudra ve fondöten rengi cilt renginize en uygun olan seçilmelidir.

Fazla abartmadan normal göz şeklini düzelterek yani göz şekline uygun bir göz makyajı uygulanmalıdır. Koyu tonda renkleri olan gelinlerde koyu renk göz makyajı yapılmalıdır. Açık tonlarda makyaj yapılırsa göz çok çipil gibi durur ve gözde noktalar görülür.
Gelin makyajında son derece doğal olarak bir görüntü elde etmek için biraz hafif pırıltı birazda belli renkler kullanılabilir. Ama bunlar çok göze batmayacak renkler olmasına dikkat edeceğiz. Gelinlik rengine göre makyajda ise mesela gelinlik hafif krem ise hafif bakırımsı tonlar, tam beyaz ise pembeye kaçan tonlar kullanılmalıdır. Farketilmeyecek kadar az doğal kirpik ilavesi yapılabilir. Fazla rimel sürüp top top yapmaması için dilenirse kirpik ilave edilebilir. Yanakta ve tüzde hafif pırıltılar kullanılabilir.