Kolej futbolunda NIL, NFL taslağı üzerinde büyük bir etki yaratıyor

lusttforlife

New member
DETROIT — Kolej futbolundaki değişim NFL draftını da etkiliyor.

Artık kolej oyuncuları, uygunluklarını kaybetmeden isimleri, imajları ve benzerlikleri üzerinden para kazanabildiklerine göre, profesyoneller için ayrılma konusunda aynı aciliyet yok.

Birçok NFL değerlendiricisi, bunun Cumartesi günü tamamlanan draftı etkilediğini ve bazı durumlarda sonraki turlarda mevcut olan oyuncuların kalitesini düşürdüğünü söylüyor.





Uzun süredir NFL takımı personel yöneticisi olan bir kişi, “Bu gerçek bir sorun” dedi ve yetenek düşüşünün bu yıl daha önceki turlara göre daha hızlı olduğunu belirtti.

CBS üniversite futbolu analisti Rick Neuheisel, “İnsanlarla üniversitede kalmaları yönünde konuşuluyor çünkü makul miktarda para kazanıyorsunuz ve yeni bulunan parayla daha iyi olmaya devam etme şansınız var” dedi. “Koçlar, 'Gelecek yıl burada kalıp iki tura çıkabilirsin' diyebilir. Eğer sadece dolar ve sentlerden bahsediyorsanız bu çok fazla, üniversitede bir yıl daha geçirmenin eğlencesinden bahsetmiyorum bile.

“Bu sosyoekonomik ortamda bulunan ailelerin geçimini sağlama konusunda öyle bir baskısı yok çünkü para kazanıyorsunuz.”

Tanınmış oyun kurucu değerlendiricisi Greg Cosell, bunun önümüzdeki yıllarda da devam edecek bir trend olduğunu söyledi.

Cosell, “Nereye askere alınacaklarını araştıran küçük çocukların, çünkü siz de bunu araştırabilirsiniz, üniversitede kalma olasılıkları çok daha yüksek” dedi. “Yapacakları şey, en fazla NIL parası kazanmak için ellerine geçen en iyi fırsatı aramak olacak. Artık çocukların üç, dört kez transfer yaptığını görüyorsunuz, çünkü her şey o NIL parasıyla ilgili.”

Bunun taslak üzerinde yankı uyandıran bir etkisi var.