Rams'ın evinin geçici olarak taşınması nedeniyle Rams PA'lı adam LA Strong'la konuşuyor

lusttforlife

New member
GLENDALE, Arizona — Pazartesi gecesi play-off maçı için kendi ev ortamını yeniden yaratan Rams, SoFi Stadyumu'ndan imza niteliğinde bir unsur getirmeyi ihmal etmedi.

Ses.

Eğer Rams'ın evinde oynadığı bir maça gittiyseniz, muhtemelen Sam Lagana'yı tanıyorsunuzdur. O, “Kimin evi?” diye bağırarak kalabalığı ateşleyen stadyum içi spikerdir. Binlerce kişi “Ram'ların evi!” diye yanıt verdi.

Rams, State Farm Stadyumu'na tanıdık bir hava katmak için Lagana'yı Arizona'ya getirmeyi başardı. Hayranlardan bunu talep eden çok sayıda çağrı ve e-posta aldılar. Bu, orman yangınlarının harap ettiği Pasifik Palisades mahallesinin yıkımıyla yüzleşmeye çalışan bir adam için dokunaklı bir davetti.

Lagana, basın kutusu seviyesindeki 20 yarda çizgisinde oturduğu yerden, “Bu benim için dünyalara bedel” dedi. “Rams organizasyonuyla çalışma ve Los Angeles'a bu muhteşem ruhu getirme fırsatım var. Amerika'nın ne göreceğine dair bu fikir tüylerimi diken diken ediyor. Los Angeles'ı bir araya getirebiliriz ve bu benim için çok şey ifade ediyor.”

Lagana yıllar boyunca spor pazarlamasında her türlü işte çalıştı ve eğitimde buna paralel bir hayat yaşadı. 20 yıl boyunca Pepperdine'de rektör yardımcılığı yaptı ve üç yıl daha Notre Dame Lisesi'nin başkanlığını yaptı.

Küçük sarı çiftlik evi yangından büyük ölçüde kurtuldu ama çatısı yandı ve tüm ağaçları ve bitki örtüsü yandı. O ve eşi Eileen, 28 yıldır sahip oldukları o mutlu yerde iki kızını büyüttüler.

Lagana son derece iyimser ve pozitif ama yakın çevresindeki 75 kadar evden sadece 11 tanesinin kaldığını anlatırken sesi titriyor. Mümkün olan son ana kadar, koruyucu ahşap işleme gözlükleri ve tek kullanımlık maske takarak kendi evini, yakın komşularının evini ve caddenin karşısındaki Marquez Charter İlköğretim Okulu'nu ilaçlamak için orada kaldı. Bu yapıların çoğu sonuçta yanarak yerle bir oldu.

Geçen hafta sonlarında Santa Monica'daki bir arkadaşının bisikletini ödünç aldı, pedal çevirerek evine gitti ve içini kontrol etti. Her şey inç derinliğinde bir kül tabakasıyla kaplıydı ve mekanda aşırı ıslak kamp ateşi kokusu vardı. Sevgili evi, temelde yanmış bir arazide bulunan ahşap bir saklama kabıdır.

Günlerdir sirenlerin ve çalan yangın alarmlarının sesini aklından çıkaramıyor. Günün her saati kulaklarında çınlıyor, zihninde yankı uyandırıyor.

Koçların çevresinde Lagana bir kucaklama mıknatısıdır. Onun onları her zaman kontrol ettiği gibi insanlar da onu sürekli kontrol ediyorlar.

Geleceğin neler getireceğini bilmiyor. Kendisinin ve karısının en az iki yıl boyunca evlerinden uzak kalacağını düşünüyor. Caddenin karşısındaki ilkokul artık yok. Sayılamayacak kadar çok arkadaşının eviyle birlikte kilisesi de öyle.

Maça giderken, bir zamanlar fahri itfaiye şefi seçildiğinde kendisine hediye edilen, Pacific Palisades İtfaiye İstasyonu 69'dan bir sweatshirt giymişti.

“Duyurmanın yanı sıra üstlendiğim liderlik rolleri, hayatımda bazı karmaşık şeyleri deneyimlememi sağladı” dedi. “Sakin kalabileceğimi hissediyorum. Nasıl sakin kalacağımı ve insanları nasıl bir araya getireceğimi ya da sakin bir şekilde hareket etmeleri gereken yönlere doğru hareket etmelerini sağlamayı biliyorum. Veya bir antrenör gibi gerektiğinde daha iddialı bir şekilde.”

Onun düşüncesiyle NFL, oyunun yerini değiştirmek için ideal bir yer seçti.

Ben olaya şöyle bakıyorum dedi. “İşte Phoenix'teyiz. Phoenix'e yükselen bir Phoenix'in gerçekte nasıl görüneceğini gösterme fırsatımız var. Çünkü toplumlarımız küllerinden çıkıyor.”