Vikingler, başka bir oyunla Rams'ın play-off düşmanı oldu

lusttforlife

New member
Çamurlu sahaların ve toplanmış oyuncuların, basit gri yüz maskelerinin ve bir grup altın ampulden biraz daha fazlası olan düşük teknolojili skor tablolarının olduğu günlerdi.

NFL'in geçmiş yıllarının bu grenli görüntüleri YouTube'da her şeyi yaşıyor ve play-off'larda defalarca karşı karşıya gelen iki rakip Los Angeles Rams ve Minnesota Vikings'ti.

Koçlar ve Vikingler Pazartesi gecesi bir kez daha karşı karşıya gelecek, bu sefer Los Angeles'taki orman yangınları nedeniyle NFC joker oyununun yeri değiştirilen State Farm Stadyumu'nda.

Bu oyunculardan herhangi biri doğmadan önce – bu baş antrenörlerden herhangi biri doğmadan önce – Rams ve Vikingler ligin en destansı sezon sonrası mücadelelerinden bazılarını yürüttüler ve Minnesota neredeyse her zaman galip geliyordu.

Savunma hatları çizgi roman süper kahramanlarına benziyordu – Korkutucu Dörtlü, Mor İnsan Yiyenler – ve savaşçıların çoğu Pro Football Hall of Fame'de bronz büstlerle karşılaşacaktı. Bud Grant, Fran Tarkenton, Carl Eller, Alan Page, Paul Krause, Ron Yary, Mick Tingelhoff ve benzerleri. Deacon Jones, Tom Mack, Merlin Olsen, Jackie Slater, Jack Youngblood ve daha fazlası…

Vuruşlar acımasızdı – modern NFL'de çok oyunlu uzaklaştırmalara yol açacak türden – ve yorumlar da aynı derecede doğrudandı.

Rams'ın defans oyuncusu Fred Dryer, eski New York Giants takım arkadaşı Tarkenton hakkında “Fran'i seviyorum” demişti. “Ama o Viking üniformalarından nefret ediyorum.”

Doğru, mor, Rams'ın kırmızı görünmesini sağladı, özellikle de Vikingler onları 1969 Batı Konferansı Şampiyonası'nda, 1974 ve '76'daki NFC şampiyonluk maçlarında ve 1977'deki lig karşılaşmasında yendikten sonra. Rams, 34-10'luk bir vuruşla bir miktar intikam aldı.

Vin Scully, Hall of Fame koçu George Allen'ın renkli yorumlarıyla o maçı çağırdı.

Rams'ın Jack Youngblood'u, Minneapolis'te Vikings oyun kurucusu Fran Tarkenton'un pasını engellemeye çalışıyor. Takımlar 1974'te NFC şampiyonası için Metropolitan Stadyumu'nda karşılaştı.

(Spora Odaklanma / Getty Images)

Takım kaptanları yazı tura atmak için orta sahada buluştuklarında Scully şaşkınlıkla şunu fark etti: “Koç, el sıkışıyorlar.”

Allen neredeyse rahatlamış görünüyordu: “Bu iyiye işaret.”

Aslında bu adamların çoğu saha dışında arkadaştı. Her iki yönde de büyük bir saygı vardı ve oyuncuların çoğu Pro Bowls'ta birbirini tanıdı.

Temsil ettikleri şehirler zıt kutuplardı, kutuplara vurgu yapılıyordu.

1976 Rams'ta çaylak bir mücadeleci olan Slater, “Arkamızda ısıtıcı fanların olduğunu hatırlıyorum” diye anımsıyordu. Bloomington, Minn.'deki şampiyona maçının başlama vuruşunda sıcaklık 14 dereceydi. “Fazla yaklaşırsan yanarsın. Biraz eski modaydı ama o zamanlar şunu düşündüğümü hatırlıyorum: 'Dostum, bu ısıtıcılarla bizi düşünmeleri iyi bir şey.' Ben sadece bir yedektim, bu yüzden kenarda donuyordum.

Bu şampiyonaya girerken Rams, soğuk havadaki şehirlerdeki sezon sonrası maçlarda 0-6 arasındaydı.

24-13'lük mağlubiyetin ardından skor 0-7 oldu.

Rams, Minnesota'da kendilerine pahalıya mal olabilecek tartışmalı bir çağrı konusunda hâlâ kızgındı
1974'te Super Bowl'a bir gezi.

7-3 geride kalan Rams, ikinci mağlubiyette topu Minnesota'nın bir yard çizgisinde tuttu. Vikings'in övülen savunma hattının demirbaşlarından biri olan Page, Mack'e ateş ederek Rams'ın sol savunma oyuncusunun topun kalkmasından önce geri çekildiğini iddia etti. Mack masum olduğunu iddia etti ve görüntüler daha sonra onun gerçekten de bir heykel gibi olduğunu ortaya çıkardı.

Bununla birlikte, Koçlar yasadışı prosedür nedeniyle işaretlendi ve beş yarda geriye itildi. İki oyun sonra Rams'ın oyun kurucusu James “Shack” Harris son bölgede durduruldu ve Vikingler 14-10 kazanmayı başardı.

Oyunu 50 yıl sonra anlatan Mack, “Hiç hareket etmedim” dedi. “Çizgi hakemi şöyle dedi: 'Birisi içeriye girdi. Gardiyan olmalı.' Kelimenin tam anlamıyla böyle söylediler. Orada oturup 'Hadi, bana biraz ara ver' diyorum. Ofsayt atlamadım.' Alan Page gerçekten hareketlendi ve ofsayta atladı. Ama sonunda kahraman oldu.”

Takımların sezon sonrası ilk üç karşılaşmasına ev sahipliği yapan Metropolitan Stadyumu, benzersiz bir yapıya sahipti. Hem ev hem de ziyaret sırası alanları aynı kenar çizgisine yerleştirildi.

Rams'dan James Harris, 29 Aralık 1974'teki NFC şampiyonluk maçında Vikinglere karşı pas atıyor.

Rams'dan James Harris, 29 Aralık 1974'te Minneapolis'teki NFC şampiyonluk maçında Vikinglere karşı pas atıyor.

(Spora Odaklanma / Getty Images)

Slater, “Sahadan kaçtığımızda koçlarının bir şeyler bağırdığını duyabiliyorduk, ya da tam tersi.” dedi.

O zamanlar NFL'de şu anki 32 takıma karşılık 28 takım vardı ve normal sezonlar 14 maçtı, ta ki 1978'de bu sayı 16'ya çıkana kadar. Farklı liglerde olmalarına rağmen Vikingler ve Koçlar genellikle normal sezonlarda karşı karşıya geldi. mevsim. Oldukça tanıdıklardı.

Tarkenton, “Los Angeles'ta olmak büyük bir olaydı, içinde bulunulması eğlenceli bir şehirdi” diye hatırladı. “Cuma günü oraya uçardık ve Pazar günü oyun oynardık ama Cumartesi günü bütün gün Disneyland'a giderdik. Bunu hayal edebiliyor musun? Disneyland'da yıpranırdık ve ertesi gün oyun oynardık.

“Disneyland 'vay be' bir deneyimdi. Daha önce yaşadığımız hiçbir şeye benzemiyordu. Hiçbirimizin parası yoktu ama bu bir yuhaydı. Bu gezilere binmek çok eğlenceliydi.”

Vikingler geri koşuyor Chuck Foreman, Coliseum'da oynamanın baş döndürücü bir deneyim olduğunu söyledi. Rams, film ve TV yıldızlarının favorisiydi. James Garner kenardaydı. Komedyen Buddy Hackett ve “Vahşi Vahşi Batı”da Artemus Gordon'ı oynayan Ross Martin de oradaydı.

Foreman, “Los Angeles, Tinseltown'du” dedi. “Oraya çıkıyorsun ve tüm parıltı ve çekicilik. Sanki oraya Rams oynamaya gidiyorsak, kesinlikle en iyi oyunumu oynayacağım. Sadece harika oyuncuları yoktu, bu yüzden A-oyunda olmanız gerekiyordu, aynı zamanda Kaliforniya, Hollywood'daki tüm bu insanların önünde becerilerinizi sergilemek istiyordunuz. Hepsi izliyordu.”

Slater, 1976 NFC şampiyonluk maçından bir gün önce Minnesota'da yaşanan karlı Noel'i asla unutmayacak. Ligdeki ilk yılıydı ve kırsal kesimde bir grup takım arkadaşına akşam yemeğine davet edildi. John Williams'ın kayınpederinin sağ takımın evindeydi. Solda Doug France, Lawrence McCutcheon ve alıcı Dwight Scales'in geri koşması gibi onlarla birlikteydi.

Hepsi kiralık bir arabaya doluştu, ev yapımı yemek yemeye gitti ve ardından akşam toplantısı için takım oteline geri döndü.

Oyuncular iki şeritli köy yolunda araç kullanıyorlardı ve kar yağıyordu. Yaklaşık 50 mil hızla gidiyorlardı. Aniden önlerine bir çift çıktı.

Slater, “Bir kadın ve bir erkekti ve sarhoştular” diye hatırladı. “Saatte yaklaşık 10 veya 15 mil hızla gidiyorlardı. Kar o kadar yoğun olduğundan sol taraftan geçemezdik, kafa kafaya çarpışma tehlikesi vardı. Bir vadi olduğu için sağ tarafa doğru gidemedik.”

Williams frenleri pompalamayı denedi ve araba kaymaya başladı. Gidecek başka yeri olmadığı için çifte arkadan saldırdı.

Slater, “Kaporta açıldı ve arabadan duman çıkmaya başladı” dedi. “Doug France, sağdaki kapısını açmak zorunda kaldık. John yediği tüm yiyecekleri kustu.”

Herkes sarsılmıştı ama hayattaydı ve nispeten zarar görmemişti. Arabalar paramparça oldu. Otoyol devriyesi sarhoş çiftle ilgilendi. Oyuncular, yıkılan kiralık arabalarını yol kenarına itti ve otostopla takım oteline geri döndü.

Slater, “Diğer adamları bilmiyorum” dedi, “ama geri döndüğümde [coach] Chuck Knox toplantıya geç kaldığım için bana para cezası verdi.”

Bunca yıldan sonra hâlâ acı veriyor.